Turut mencoret

Thursday, June 24, 2010

taraaaaa

goodbye cheras..goodbye desa baiduri..goodbye familia..goodbye friends...goodbye buncit..n most welcome KUALA PILAH..secara spesifiknya UiTM KUALA PILAH..


esok jumaat..gerak kuala pilah..thanks ALLAH..ayah dpt hantar..if ayah x hantar saya rasa macam something missing..yerlaa tengok orang lain sume mak n ayah hantar..suddenly saya dihantar oleh mak n abg sdare..x ke makan hati..ye2 saya faham..kalau laa ayah x dpt nak hantar masa 2 atas dasar kerja..outstation n etc...tapi mungkin jugak laa makan hati en..i need ayah laa masa 2...giler kau kalau ayah dengan dukacitanya kata x dpt nak hantar..



act tak habis lagi kemas...yerlaa...suku hati mcm x redha lagi nk g sana..sayang nak tinggalkan rumah in brackets family...sayang nk tinggalkan tv..sayang nk tinggalkan kegiatan online 24 jam..sayang nak tinggalkan katil..sayang nk tinggalkan all the fun kat rumah...sume2 laaa...tapi dalam masa yang sama excited nk jumpa kawan baru..wiewie..my roommate wannabe...tunggu aku babe..chooppp!! terbalek..aku tunggu kau babe..bawak beg plak mcm org nak lari dri rumah..kata cikgu anand (jurulatih plkn) beg orang nk pergi Mekah..haha..2 blum cmpur anak2 beg lagi..baju kurung sje lbey pde 10 pasang..stok mls nk bsuh tiap2 hari mcm nie laa...siap gosok skali dh..see betapa byk stok malas yg ade..



semalam husniyah sempat berada dalam dilemma sebentar..mana x nya...tiba2 dapat call dri kolej matrikulasi melaka..dapat sains tapi dua tahun..mahu x nyer...tbe2 nampak balik cita2 nak jadi veterinar..1st person yang saya cari..MAK!! mak cakap kalau dier,dier ambek UiTM tapi dier suh tanya kak lang..orang yg dh ade pengalaman msuk matriks...kak lang ckp..dier tak ley nk tlg decidekan 4 me..tapi dier ckp..if kluar blaja i've already got diploma kalau masuk UiTM..paling cikai pown ader diploma..nk cri kerja pown diploma laku..n bler nk smbung degree x byk sgt competition..BUTTTT!! kalau masuk matriks..kluar2 sijil bukan laku..n have 2 compete dgn budak2 stpm..diploma n budak2 matrik sndri utk further study kat U utk degree nanti..try tanya kak chik plak..pfffttt~~ jawapan yg sgt memberansangkan...BUAT ISTIKHARAH..hahaha...thanks babe..try tny mcm2 manusia including tonggek n some other people..n sume pown kasi opinion yg buatkan saya boleyh decide mana yang patut..thanks u guys..really appreciate that..last2 pilih UiTM...plus dh kenal budak2 kopilah..walaupn x semua..tpi dh mesra dgn mereka..sooooo UiTM DI HATIKU


bler dh nk msuk U nie..hidup lain..tak mcm masa sekolah..kawan2 lain..culture lain..environment pown lain..zaman sekolah..ader lagi org nk bebelkan kat kite..

-angah buat keje sekolah
-angah dh study belum?
-angah nanti nk makan hangat lauk..mak dh siap masak
-angah sudah2 laa online 2
-angah dh gosok baju sekolah belum?
-angah dh basuh baju belum?
-angah dh kapur kasut?
-angah dah salin jadual?
-angah nk bangun kul bper esok?
-angah dh solat belum?

tapi bler dh msuk U nanti..sume nk kne wat sendiri..cuci baju secara manual..tak de lagi rasa masakan mak..tak der lagi lagi nk dengar mak bebel sbb x wat kerja rumah..x derk lagi dengar mak ingatkan ttg solat..tak der lagi dengar mak suruh buat itu ini..tapi mak ader bagi byk pesanan..


-angah duk sne nanti jgn b'galak sangat
-angah duk sne nnti jgn ikt kwn sangat
-angah duk sne nnti jgn nk tido umah kawan
-angah duk sne nnti jgn x mkn pulak
-angah duk sne smbhyg jangan tinggal
-angah duk sne jaga diri elok2
-angah duk sne nnti x yah laa balek naik train
-angah duk sne nnti kne cergas sket


mak...aper pown nasihat mak..insyaallah angah ikut..aper angah buat angah akan sentiasa ingat mak..akan kusemat dlm ingatan segala pesanan mu..haha..*ayat nk skema je..

lepas nie no more tv..no more online 24 jam..study..study..study...


hurmm..per2 pown di kesempatan ini..


husniyah nak mohon maaf wat semua yg manusia yg kenal saya secara langsung ataupun x langsung...geng2 kopilah..here i come..




Friday, June 18, 2010

miss u wan



wan ;

angah rindukan wan sangat2..if u were beside me right now..angah nak cium wan puas2..angah nak peluk wan kuat2..kenapa cepat sangat wan tinggalkan angah..i was in standard 5 masa tu..x sempat untuk angah nak bermanja dgn wan..i miss u loads wan..setiap malam angah berhajat untuk jumpa dengan wan..x kisah laa jika ia sekadar mimpi..tapi pertemuan dalam mimpi tu cukup bermakna buat angah..its been ages u have left me here..dh 7 tahun pown wan..rasa macam semalam wan masih lagi berada bersama angah..wan belai rambut angah..wan cter masa malayisa kena jajah dlu dengan jepun..wan cter betapa susahnyer hidup wan dulu..u taught me bahasa jepun..angah ingat lagi... "sakana bodo" it means ikan goreng...u taught me lagu jepun dulu...

miyoto okaino sor akete..
kiyo kuji suta kaku ka keyakeba..
chinchin nu saisi akrosoto..
si bao ao daro oyasima..
osahiro no asa good morning..


angah ingat lagi wan..every moment angah dengan wan masih lagi dlm kepala angah..even masa wan nak hembuskan nafas terakhir pown angah masih lagi ingat..tanggal 12/4/2003..mulut wan penuh darah...on that day jugak...hari terakhir angah dapat tidur sebelah wan..angah urut kaki wan buat kali terakhir..angah pakaikn baju untuk wan buat kali terakhir..angah borak2 dengan wan buat kali terakhir..angah bedakkan muka wan buat kali terakhir..angah tengok tv dengan wan buat kali terakhir..no wonder laa..angah rasa nak bersama wan je all the time masa hri 2..if possible wan nk masuk bilik air pown angah nk ikut..rupanya wan nak tinggalkan angah hari itu..



i've saw ur tears..bertahun-tahun wan tanggung derita..sakit kaki..mata kabur..wan demam..wan sakit perut yang disangkakan gastrik..rupanya ulser usus...kalau laa angah dh besar masa tu..punya kerjaya sendiri..angah dh bawak wan berubat..angah nak berbakti buat wan..kenapa laa wan tak sempat tengok angah berjaya..


angah kesal wan..sebab wan tak sempat makan lepat pisang yg wan nak tu..mak cik tu laa..kenapa laa dier x buat..sampai sekarang angah still rasa terkilan..n if angah makan lepat pisang..angah mesti teringatkan wan..angah mintak maaf wan..tak dapat bawakan lepat pisang yg wan nak tu..


angah rindukan belaian wan..segala nasihat wan..angah rindu sangat wan..u r the one yg akan picit kepala angah..melayan kerenah angah time angah demam..n sanggup dtg hospital melawat angah dengan keadaan wan yang sakit tu lepas jer angah selesai pembedahan..thank you wan..u r the greates grandmother i've ever had..i miss the moment masa org baru balik dri kelaut..orang hantar ikan kat umah..u r the one yg ajar angah jenis2 ikan..angah tengok wan siang ikan..bungkus then hantar kat umah nyang busu maimon..angah ingat waktu angah kne beli gula smpi 3 kilo..then wan bagi upah..tapi angah wat sume 2 ikhlas wan bukan sebab upah..all i did it bcoz i love u..i'm willing to do anything just 4 u..angah jugak rindukan time nak g skolh..u r the one yg akan panggil angah suruh mandi..takot2 aki sampai pastu angah kne marah sebab x siap lagi..how i miss that..


angah nak lagi urut kaki wan..angah nak lagi urut badan wan..angah nak tengok gerak khas sama2 dengan wan..angah nak lagi dengar cter yang sama daari wan..angah nak lagi tolong selimutkn wan waktu wan demam..angah nak tengok wan siang ikan..angah nak dengar suara wan..angah nak dengar wan melatah..ANGAH NAK WAN!!


kalau laa angah diberi peluang utk wat satu hajat..angah mohon sangat supaya wan dikembalikan..angah rindu wan sangat2...sebab wan je yg bgi 100% perhatian buat angah..wan jer yg bagi 100% kasih sayang buat angah..wan tak pernah marah angah..wan tak pernah tengking angah..wan tak pernah kecikkn ati angah..u r different..u r perfect...wan tak de tandingan..even mak pown x ley nk lawan wan...setiap kali angah dengar lagu avril lavigne-when you're gone..angah mesti teringatkn wan..n bila mak cik kelantan 2 datang..u will bought me something..baju yang wan belikn utk angah masih lagi angah simpan..even baju tu macam dh nk reput..tapi angah tetap nk simpan sebab tu laa barang paling berharga wat angah..


bulan puasa pulak nk dekat...lagi laa angah teringatkan wan..angah ingat lagi wan..waktu sahur..angah bangun2 jer sahur..makanan mesti dh terhidang...n hanya wan jer tahu selera angah mcm mana..angah makan mcm mana...angah suka lauk apa..angah suka air apa...n tempat angah sahur mahupun berbuka hanya sebelah wan..i miss that moment wan..


i love you wan..
i miss u wan..
i just need u now..

i wish u were here..



wan..angah doakan supaya roh wan dicucuri rahmat ALLAH..semoga wan ditempatkan di kalangan orang yang beriman..angah doakn juga wan ditempatkan di syurga wan..hanya doa jer yang mampu angah berikan buat wan..untuk berbakti secara fizikal sudah tidak diizinkan kerana kita masing2 berada di alam lain..angah rindukan wan..angah harap wan sihat di sana..angah harap wan dijauhkan dari azab kubur..angah rindukan wan..




al-fatihah buat wan~

SELAMAT HARI BAPA

To my beloved dad;

ABDUL MUTALIB BIN HASSAN



you're totally my hero..my super duper hero..i love you ayah..n dis song is dedicated just for you..


click here;
you're my hero by terasa james


thanks 4 everything...angah mungkin bukanlah anak yg mendengar kata..tapi angah sayang ayah sangat2..angah mungkin bukanlah anak yg membanggakan..but i will try 2 make u proud of me sum day..dengan ilmu angah mungkin..angah tidak pandai sepertimana yg ayah harapkan tapi angah akan belajar sungguh2 untuk buktikn angah mampu menjadi anak sepandai yg ayah harapkn...angah mungkin mengada dan gedik mungkin sebab angah nak b'manja dgn ayah..i may not a daughter yg pandai jaga hati ayah..kerana angah tidak rapat dengan ayah sebagaimana along rapat dengan ayah mungkin..i'm the worst daughter maybe..angah banyak menyusahkan ayah...angah suka demand...if x dpt apa2 angah tarik muka..merajuk..boikot sume..tanpa angah sedar tu perbuatan anak derhaka..i'm sorry i've did that to you..i'm an ego daughter..never showed my love 2 u..i speak harsh 2 u...i'm sorry...angah nak mintak maaf dri ujung rambut sampai ujung kaki..mintak dihalalkan segala makan minum yg dh ayah berikan since angah dalam perot lagi..i love u ayah..







my dad is my hero



<3>

Thursday, June 17, 2010

Rindu Terungkai

akhirnya dapat jugak tengok muka budak2 comel itu..afiq..awa..ipan n ayin..kangen mak ngah dekat kalian akhirnya t'lerai jugak..ayin sangat comel..sudah pandai berjalan..pastu duk gonggong botol susu sepanjang masa...ipan dgn solonya lagi..orang lain x ketawa..tapi dier duk ketawa dri awal sampai akhir..i wonder apa yg menggelikan hati dier sorg tu..comel sangatttt..rasa nak cium2 mulut ayin..nk gigit2 pipi awa..mcm kuih pau..afiq mak ngah x nk wat apa2..sebab afiq dh besar..x best..kering plak 2..ipan comel dgn gigi x derk kat depan..alalala...comel sgt..


nampak sket jer...sbb mereka dh say goodbye bru t'ingat nk photoscape..awa dh tutup sume view dgn kepala bulat dier tuuu..arghhhh!! how mak ngah miss u guys..comel sangat laa ayin..kalauu ayin ader kat depan skrg nie..sronok jer..mak ngah comolot ayin tau2...eee geram betol..missing u laaaa...eeee..kalo kak nisah ader skype lagi best kalo nk webcam..



KAK NISAH CEPAT2 LAAAAA WAT SKYPE..nak tengok budak2 nie lagi..geram amattt!! rindu amat..

Wednesday, June 16, 2010

tik-tok

tinggal 9 hari lagi before zaman lenggang kangkung saya tamat..zaman enjoy2 saya tamat..zaman relax2 saya tamat..zaman on9 24 jam saya tamat..zaman tengok tv tahap tak ingat dunia saya tamat..lepas nie saya akan dimasukkan ke UiTM Kuala Pilah..haha...pasnie..study time..struggle time..tengok buku 24 jam..yerlaa dpt course pengurusan ladang..org yang x tau bler dengar nyer nme course nie mesti ckp.."haaa?! pengurusan ladang?? minat ke??" aper hang semua igt cikai ke course nie..try tengok subjek dier..akaun ader...bio ader..chemist aderr...fizik pown ader...thank goodness sume pown ader basic..x derk laaa t'kapai-kapai..t'awang2 nanti..UiTM Kuala Pilah..here i come..


hurmmm...tapi..borang belum pown siap isi..sebab tinggal nk disahkn jer..PTPTN pown belum lagi diisi..baju2 pown belum siap kemas...husniyah sedar x tinggal 9 hari je lagi??biler nak buat semua 2??nie sume gara addicted dgn internet...internet dh mcm drugs..hri2 nk kne on9..sehari x on9 rse x lengkap..rse b'debar2..haha..mcm menggigil gitu..nk on9..nk on9..haa mcm 2...giler laa kuasa internet nie..boleh merosakkn dan melalaikn..wahai husniyah..sedarkah kau..sebentar lagi bler dh msuk blaja..ntah sempat ke x nk menatap internet..try 2 control urself husniyah..tak sabar nk jumpa wiewie..qieqie..nik..maisarah..n sume2 dak2 KOPILAH..wiewie kter jdi roommate erk??igt dtg awl tau yangg...kter register sme2..i wonder mcm mne laa keadaan kat sne nnti..mom strictly x kasi bwk laptop lagi time orientation..perghh..addicted sungguh nnti...sabor jer laaa..x perk husniyah..SEMINGGU sahaja..ibarat setahun maybe..haha



hri nie plak dh msuk 3 hari puasa..sumpah letih..dh 2 hari mkn roti jer...nseb bek cuaca pown x brpe nk panas..x derk laa letih tahap dewa..tapi nseb bek b'buka best..smlm b'buka ayam goreng n gulai lemak cili api..haha..sedap..sedap..thanks to mak 4 d special meal..hri nie mak dgn b'besar hatinya nk blnje McD utk b'buka memandangkn dier balek lambat n lauk dh habis..x beli lagi kat econsave 2..haha..mak pasnie i can't accompany u anymore...mak g laa ngan abang erk??kesian mak..


OMG!! tbe2 t'igt FiVB..x tahu laa shortform utk per...tpi b'kaitan dgn volleyball punya tournament..dua hari lps USA vs FINLAND...sumpah best player dier..skill mereka sgt mantap..even player dier sgt hot!! MATT ANDERSON dri USA...perghhh sangat2 hot..cuba bayangkan kalo mamat nie lalu sebelah korg....


lelaki jersi 15 tu..haaaa!! bayangkan kalo dier lalu sebelah korg time jalan2 kat shopping complex ker aper ke..time jalan2 tepi pantai ker..or nmpk dier men volleyball kat pantai ker..tipuu laaa kalo cakap pandang sebelah mata jer en??? haha...look at his height..204 cm baii..tinggiiiiii kan??husniyah pown bru 157cm...arghhhh..matt anderson kau mmg sgt tinggi...



haaa!! juga t'ingat cter P/S : I Love You...bak kata kak lang..gerrard butler sgt hotttt!! dalam cter 2..d nicest thing seorg suami pernah wat utk isteri dier weyh..even cter 2 sgt slow tpi sgt comel..cuma yg sedih sbb suami dier mati..ada ke lelaki mcm 2 kat dunia nie?? ehemm..awak sye harap awk pown mcm gerrard erk??i mean mcm gerrard dlm cter nie..he bought sume bnde yg isteri dier ske...n dier sgt memahami isteri dier ske per..ske wat per..seolah2 surat dier 2 hidup..arghhh love dat story..mahu nonton lagiiii...



sekarang nie..pas tgk mtv movie awards..husniyah dengan x sabarnya menanti bulan 7...BEASTLY bakal kluar..must watchhh...kalo x pown husniyah akan cri dvd cter nie...have to..cter 2 ala2 beauty n d beast..cme tuka version dier sket jer..tpi basically based on cter beauty n d beast lagi..alex pettyfer u freaking damn hot dlm cter 2..unfortunately dier b'lakon ngan vanessa...x taw asl..mcm x match..i admit..vanessa mmg lawa..tpi mcm x kne ngan alex..hair colour mungkin..he's blonde...vanessa plak rmbut itam..haishh x taw laa..tpi by hook or by crook husniyah mesti kne tgk cter 2 jugakkk..x kre..if dvd cetak x elok..husniyah akan beli yg ori..x kre..kne kumpul duit dri skrg...


ahad nie...along mari kita tonton karate kid..jaden smith sgt comel...n dier nyer pergerakan sgt kemas..i wonder of dier mmg blaja karate ker erk??his move..his skill mcm dier ader basic...jackie chan u look totally old dlm cter 2..t'ingat plak cter 3 ninjas knuckle up..karate kid..3 ninjas..arghhh!! tu sume cter2 legend...sgt best...3 ninjas knucle up d best..cter zaman 90-an..zaman husniyah kecik2...sgt best..rocky..max..tumtum...mereka sgt pandai b'lakon...tumtum sgt comel..dgn kuat mkn nyer..haha..n every bad people x laaa pandai mne..sume pown bengong jer...n message dier sgt laa mendalam..budak2 sgt panjang akal..n please orang kaya jgn sesekali anda tindas org miskin dgn kekayaan anda..harta anda x kemana pown..n lagi stu..if kite ada seni pertahankan diri..jangan sesekali show off..itu slh stu msg dlm cter 2..gunakan bler anda betul2 perlu..fokus juga sgt penting..mesti peka dgn keadaan sekeliling..kalau betul2 peka..benda yg kita x jangka selama nie b'bunyi pown kter ley dgr..n kerana t'lalu addicted dgn cter tu dolu2...hasilnya..husniyah..hanisah n husna jadi mcm nie masa kecik2...


sume pown nk pakai bendana kat kepala..mcm ala2 ninja gitu..n sume pown mesti nk ltak beg kat blkg sbb budak2 dlm 3 ninjas knuckle up sume ader beg kat blkg dieorg..sume plakon2 tu dh pown tua skrg..agak2 mcm mne laa muka dierorg skrg nie?? hensem mcm dlu ke x?? n stu jer x ske dlm every cter 3 ninjas..budak2 pempuan 2 sume nyer pown nk gedik2..bajet hot..arghh!! nyampah2..saba husniyah..saba..cter lama jer pown..


oh myyyy...abdul muhaimin nie time2 nie jugak laaa dier nk goreng telur...d smell of d egg...sangat menusuk kalbu..makhruh husniyah..makhruh..x nk ckp lagi pasal mknn..biar jer bau tu menusuk hidung...hushhhh..sodap.. * air liur meleleh-leleh..


hurmm..sblum husniya lebih mengarut lebih baek husniyah berhenti..maklumlaa..perut tgh lapa..lagi suka melalut..hyper nnti panjang plak post nnti..haha..cepat laa waktu b'buka..

rindu awak!

aku ingin engkau ada di sini
menemaniku saat sepi
menemaniku saat gundah
berat hidup ini tanpa dirimu
ku hanya mencintai kamu
ku hanya memiliki kamu


aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati

meski tlah lama kita tak bertemu
ku selalu memimpikan kamu
ku tak bisa hidup tanpamu


aku rindu setengah mati

aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu



credit to D'MASIV 4 inspiring me d best lyrics...


awak..sumpah sye rindu awk setengah mati..sye rindu awk yg dlu..ur different skrg nie..sye pown x taw knp..tapi sye still rindu awak...sye syg awk jer..bukan org lain..sye x lupakn awk n sye x akn lupakn awk..u've light my day..awk sllu buat sye ketawa..awk sllu buat sye senyum..even ader jugak awt buat sye kecik ati..tpi sye cuma syg awk..thx awk sbb awk dh buat sye rse sume perasaan..





Thursday, June 10, 2010

jelantang no satu di dunia

kau fikir kau bagus sangat??!! nak cakap polis nie anjing or watsoever..polis nie suka nak masuk cmpur hal orang laa..asal mse kau nk kne rompak..kau hilang ic..kau kne ugut ngan pendatang..mesti pulak kau nak cari POLIS???!!ko buat aku nie mcm umo 4 tahun..bajet aku x taw ah ko nk ckp bapak aku en??sebab bapak aku polis..aku taw ah ko dendam ngan bapak aku bper lama..tpi kalo x sebab duit bapak aku n mak aku..kau x merasa gak nk mkn sedap2 sekali sekala..perasan bagos..kalo dah bagus sangat..pergi ah selesaikan sendiri masalah2 ko 2..nie laa org cakap.."kecik-kecik x nak mampos...dh besar menyusahkn orang"..



kau nak bajet kau duk tg.api lagi lama pde org en??org dtg umah nie nk wat besar kepala...yg kau 2!! x besar kepala ah..kau 2 mnyusahkn org je lbey kau x ckp plak en??kau keje...kau x keje ke..ader kau senangkn mak sdare aku?? aku n yg len nk besar kepala pown kat umah nie mmg pdn ah..sebab MAK BAPAK kami ader gak sumbangkn duit..ader gak b'bakti kat mak sdare 2..even kat umah nie kalau x kerana MAK BAPAK kami..kau pown xley nk tumpang kau taw??!!sedar sket laa weyh..kau tengok tv kuat2 tu bil 2 mak bapak spe yg byr??mak bapak kau bagi ke duit suh byr bil2 yg kau naikkn setiap saat 2..air yg kau guna dlm bilik air 2 mak bapak kau ke yg bayar bil2 air 2..toilet 2 mak bpak kau ke yg renovate kn??weyh kalo x sbb duit pak lang n mak lang kau x rse kesenangan guna toilet 2 sme2 weyh..sooo dlm hal nie..kau x yah ah nk men mak bapak spe byr..yg aku taw mmg bukan mak bapak kau yg bayar..wajar kot kalo kak lang n aku yg nk tengok tv lbey2..ko pown bukan nk tgk sgt..sje dtg cri pasal pdhl dlm bilik dh ader tv..kau duk umah nie pown sebab mak bapak kau buang kau..kalau x kau bukan kat kuantan nie gak pown..kau duk pah ke mentakab tu jugak..duit mak bapak kami gak yg kau mente...nak harapkn duit mak bapak kau ntah bler laa plak..rm5 pown blum tntu dpt rse..kau x yah nk ckp byk ah..



nak ckp family org family b'penyakit..ejek aku dgn mcm2 nama..per ko igt ko dh perfect sgt??ko igt ko mr.perfect ker weyh??aku sakit aku x nyusahkn kau..tahan laa aku sakit..aku sakit diri aku jer..aku x susahkn org..paling kuat aku susahkn mak aku....sbb mak aku x prnh buang aku...aku x derk duit..aku x mintak2..nk mintak sepuluh kali aku pikir..x mcm ko..ko bgi pnyakit kat org..x derk duit cri mak sdare aku..nk blek kuantan..cri kakak sdare aku..kalo dh bgus sgt..asl ko x angkut brg2 ko sndri??? cri gak spupu2 yg nk tnjuk besar kepala nie..ko duk mne2 pown ko duk kasi pnyakit kat mak sdare aku gak..ko x ckup duit..ko cri mak sdare aku..mak sdare aku x derk ank tpi mcm ader 10 ank sbb bela ko sorg..dier keje penat2..jahit baju smpi mlm..sengkang mata..kerah tenaga tu semua..org byr duit baju..dier x smpat merasa ko dh polon habes..bagus sgt ah 2??x ker bgi org tua 2 pnyakit..x nak lak ko susah kn mak bapak kau yg btol..dri dulu smpi skrg x abes2 ngan ckp besar kau tu..


time nak pinjam barang org..lmbut gigi dri lidah..aku kasi ko pinjam laptop aku pown..sbb aku kenang mak sdare aku jer...mmg dier bela kau 24 jam..karang kalo aku x bgi pinjam..aku tkot mak sdare aku ckp aku kedekut..aku x nak ah..mak sdare aku ckp..dh senang aku lpe sume laa.mkn kek sorg laa..per laa..mujur aku kasi ko pnjam..dh bgi pinjam mcm cilak lak kau buat aku..konon nk pijak laaa laptop aku..berasa kuat..igt mak bapak kau yg beli??nk jual laaa...gi jahan laaa weyh..ader kat umah nie wat sesak jerr...kau g beram laaaa umah mak bapak btol ko 2..dierorg pown prnh offer ko blek umah dieorg en??soo wat per ko nk semak kat sini lagi??org pown dh bosan ngan ko...mnyusahkn 24 jam..x prnh mnyenangkan org lgsg..


dahlaa x kenang budi...mak sdare hok duk jaga ko dri ko merah 2 sikit pown ko x hargai..ckp dierorg ko x nk pakai...ko cerlong dieorg lagi ader ah en?? x ke bidap??aper ko dh bgus sgt??umo jer dh 20 lbey..akal still letak kat lutut..weyh ko buang jer laa otak ko 2..kasi zombie mkn..nie ader hati lagi nk wat kuang aja ngan mak sdare yg dh bgi ko m'cekik dri dlu..yg ko susahkn mse ko kecik lagi..yg mslh ko kat skolh dlu 2..psal akademik ko sume 2..duit yuran sekolah 2 lagi..sume nyer 2 mnyusahkn dierorg ko taw..org 2 dh laa x kawen..keje plak sndri..duit bukan msuk bulan2..sume nk hrp ats tempahan org..ko lagi nk nyusahkn..weyh kalo ko x derk dh lme dh dieorg 2 kaya-raya..gelang smpi ke siku pown mampu..2 pown ko x sdar lagi en?? lagi mahu mnyusahkn dierorg..


kau bajet kau ma'am besat kat umah nie?? weyh tlg laa weyh..ko lahir kat sini pown umah nie bkn ats nme kau gak?? silap2 kau jual umah nie kalo ltak ats nme kau..org mcm kau x mustahil kot nk wat mende nie..even kau ckp kau "pnduduk asl" umah nie..opss bukan.."tuan rumah" nie..lebong x abes2...ckp besar..eeee..geram seyh..kau igt kau bagus sgt ker?? perangai mcm cilak..2 jer aku ley ckp kat ko..


ko bajet ko hempas barang2 dpn aku n kak lang..kami takot??? kesah plak...ko bajet nk ambek parang laa kalau ktorg tego ko wat per2 tadi..aku ader pelajaran laa weyh..mak bapak aku hntr penat2 aku g blaja..kalau stakat nk tego ko wat per tdi 2..dlm mimpi laaa weyh...org mcm ko bukan nyer boleyh layan..layan kau mcm layan org gila...layan org gila sama macam jdi org gila..kau patot sedar laa weyh...kau bukan ader spe2 kat dunia nie...adik ko pown x nk ngaku ko abg..mujo ko ader sdare...x kenang budi..ader sdare yg duk besar sme2 ko nk tnjuk lagak ko plak..ader sdare yg sbb kesian kau 2 mak bapak x cara..ko nk tnjuk kuat plak..last2 kau nie hilang sdare tros..skrg ko rse kau x perlukn spe2 lagi..sbb mak sdare 2 ader lgi dpn mata..sok lusa kalo dierorg dh x derk..time ko susah nk mati sok..aku nk tgk ko cri sapa...mak bapak kau dtg ke nk tlg kau esok...pfffttt~


annoying siot ko nie mkin lama aku tgk..eeee...bukan nk ungkit tpi ko nie mmg time susah pndi lak nk cri mak bapak aku...nk tumpang brg laaa..benda laaa..bakpe x g tumpang barang kat umah mak bapak ko?? bukan jauh pown..nyusahkn mak bapak aku gak..nk tumpang brg kat umah mak bapak aku...eee..mmg stok x redha dh aku ngan ko nie..mmg haram jadah ah aku nk kasi ko pinjam laptop aku pasnie..buat busuk laptop aku jer..dh ah isap rokok atas laptop aku..bukak web ntah per2..ko bukak speaker aku smpi 90 lbey..aku nk maki2 kau..pangkat jer ko lagi tua pde aku..aku pown bukak laptop aku 40 jer..mcm syaiton ni rojim..ko bleyh ah..sbb laptop nie bukan beli guna duit kau..duit mak bapak kau..tpi agak2 ah kalo guna harta org..duit mak bapak aku kot..duit polis yg ko ckp anjing 2 jugak laa aku dpt pki laptop..ko pown mrase men laptop...mrase nk on facebook kat umah laaa ngok!!arghhhh!!! annoyingggggg gilerr kot..


bler laaa ko nk beram??aku kalo ley nk blek kuantan nie biar x derk kau pown x perk doe..x harap pown ko ader kat umah nie..ngadap muka kau yg bajet bagos..ko ader ke x derk ker..sket pown x effect aku doe..bukan penting sgt pown ko dlm idup aku..pfffttt~~~ annoyed sungguh..






p/s : sori readers...post kali ni husniyah lainn sikit..hangin kat stu lembaga nie...sori if ader words yg agak kasar..tpi husniyah nk korg tau..words 2 sume bkn ditujukan utk korg..utk lembaga yg annoying gler punya banyak nak mati nie..

SUKMA 2010



hari nie 10/6/2010 bermulanya acara sukma..semalam lagi dh para atlet dh g melaka wat persediaan kat sne..semua pown ckp cuak..ader yg cabar-m'cabar..ader yg berasa bagos..tpi 2 semua strategi dierorg..yerlaa gne psikologi utk downkan pihak lawan..biasa laa..mne2 game pown mcm 2..x ley lari pnye..masing2 pown nk kne tahan fizikal n mental..agak2 laa..negeri mne menang tahun nie??husshhh scary kot..


PAHANG..i hope korang lbey b'nasib baik tahun nie..n hopefully prestasi kalian lebih mantap dripd thun lepas..bwk balek medal byk sket erk..AMUK TOK GAJAH!!! ( zakiah's caption ) tapi if kalah ke..menang ker...jangan sedih2...korang dh buat sebaik mungkin..sehabis mampu kan? kalah n menang kan adat permainan..rezeki korg x derk lagi mungkin..mungkin dekat tempat sndri nanti..sapa tahu..


to;

-FARAH ZAKIAH ( bowling )
-FARAH IZZAZAYA ( bowling )
-MOHD FAIRUZ ( badminton )
-ISKANDAR ZULKARNAIN ( badminton )



the best of luck..moga korang berjaya dgn jayanya masa sukma nnti..make me proud ;)
menang kalah adat permainan..but make sure kalau korg kalah..kalah dengan bermaruah..korg boleyh..chiayokkk!! gambate!!


p/s : kalau dpt patung kijang 2..jgn lpe kirim kat org yg post blog nie erk..hahah..dlu tuntut ikan berkaki tpi x dpt..huhu

Sunday, June 6, 2010

keselokan di genting

maaf jika post kali ini agak panjang...sesiapa yg rabun sila pki spek anda dahulu..tkot2 pening kepala plak mngadap pc or laptop lme2..





SABTU..::..5/6/2010


dengan hanya berbekalkan 4 jam masa tido..
husniyah dipaksa bangun untuk mandi..
dengan muka selebeh pergi gosok baju n tudung..
lepas satu family g mandi n siap2..
pukul 10 mcm 2..
kami sume pown gerak ke BATANG KALI
g kenduri kahwin student ayah mse kursus memandu..


SELAMAT PENGANTIN BARU..::..Nur Syahirah & Rusdan
semoga kekal hingga ke akhir hayat n dikurniakan zuriat yg baik2..


dah siap makan2 sume..
balik..
sbb org pown mcm dh nk ramai..
bukan per kesian kat depa sume x derk tmpt duduk..
btol2 kat simpang kuar rumah pengantin..
ayah tanya..


"nak g GENTING x?"


tipulah kalo ckp x..
giler per x nak g..
dah berkurun abaddd kot x g melawat tmpt 2..
last pergi mse darjah 4 '02'..
haaa..
gambar time 2 x ley nk upload..
ats sbb t'lalu comel utk ditayang..
mse 2..
GENTING sgt sejuk..
sila bawa bersama sweater anda bagi mengelakkan kesejukan yg t'lampau..

but nowwww....

GENTING sgt PANASSSS!!!!
kalo dlu kne bawak sweater..
sekarang..
jika anda nak ber'singlet' sahaja pown dibenarkan..
terima kasih..

ayah ikut jalan lama nk g genting..
agak mngerikan..
kiri kanan hutan sahaja..pas2 singgah kat satu sungai..
x tahu laa nme tempatnyer..tpi time 2 ader rmi manusia..
berbaju hijau..
mereka tengah bergotong-royong..
mungkin sempena kempen 'BUMIKU' kott..
masing2 pown nk pakai baju hijau..
yerlaaa kot..


keadaan makhluk2 dalam2 kereta sewaktu persinggahan;





sambung perjalanan yang pusing2 macam tenggiling..
melihat gelagat pemandu2...
kalo yg bwk kereta mahal2..
bawak kereta siput pown kalah bler duk sblh bas..yerlaaa..
takot kereta BMW dier..MERCEDEZ dier calar..
tapi lain plak bler tgk yg bawak kereta biasa..
kereta yang tahun 90-an nie..
hahaha..tgk fizikal kereta dier pown dh taw..
no wonder laa kereta kau kemek sne sini en?
kereta yg bley speed kat bukit pown ley kalah ngan kereta korg..



last-last smpi jugak genting
pas2 smbung lagi pening ..
kiri kanan penuh banner..
konsert itu ini..
haha..
yg hidung mcm pinochio pown ley wat konsert kat Malaysia..
ching laa..chung laaa..
asal aku x knal korg haaa???
siapa korg??
every week asek konsert jerrrr...
GENTING dh PANASSSS laaa weyhhh..





smpi jer btol2 atas skali kat genting 2..
husniyah seperti orang sakai x pernah jejak genting..
haha..
genting x berubah..
mcm dlu jugak..
cuma dh x sejuk..
itu sahaja..
yg len sume pown sme jer..
anddddd!!!
roller coaster yg sgt mengerikann itu..
sngt mengujakan husniyah..
maklumlah..
time dtg dlu..
bnde 2 tgh wat kot..


unfortunately;

nurul husniyah tidak dpt kluar dri kereta..
sebab....

GENTING PENUH!!!
sume car parks dh penuh..
manusia sgt ramai..
mcm2 kulit pown ader..
sgt rimas..
sume org x pandai duk umah ke?
asek nk kuarrrrr jerr..
bagi laa org yg skali skala kuar nie kuar plak..
grrrr~


nie laaa bentuk muka bumi genting setakat nie..
2 pown aku dpt capture sket jerr..
yerlaaa..
nek genting abes minyak..
round2 dlm kereta jerr..
x kuar pown..
:'(






dahlaaa kot..
aku mls laa nk tggu image 2 upload..
lme sgt..
kalo aku rjin aku upload kat fb..
pastu nak trun dri genting..
dunia aku jdi gelap..
cerah2 dah kat ampang..
hahaha..
rupa2nya dh tido..
ngeng giler..
patotnye nikmati keindahan dlu..
hahah..

okeyh laa..
so farr hari tu sgt gembira jugak..
sbb dh lme x naik genting..
tbe2 nek en..
soo extra excited n selok kat situ..

Friday, June 4, 2010

HAPPY 1ST ANNIVERSARY

pejam celik..pejam celik..
dah pown 5/6/2010
dh setahun kalian bersama..
kejap jer..
n bulan september nnti kalian bakal bergelar ibubapa..
comell kot..
hahaha..
moga perkahwinan kalian kekal bahagia n aman sehingga ke akhir hayat..
moga kalian dikurniakan zuriat yg sihat serta soleh dan solehah..
moga kalian mnjadi ibubapa yang cemerlang dlm mendidik anak2..
^_^









kalian laa yg saya maksudkan..
HAPPY 1st ANNIVERSARY
buat
MOHD AZREEK n NUR HAFIZA
may ALLAH bless both of u n ur marriage..