Turut mencoret

Friday, June 18, 2010

miss u wan



wan ;

angah rindukan wan sangat2..if u were beside me right now..angah nak cium wan puas2..angah nak peluk wan kuat2..kenapa cepat sangat wan tinggalkan angah..i was in standard 5 masa tu..x sempat untuk angah nak bermanja dgn wan..i miss u loads wan..setiap malam angah berhajat untuk jumpa dengan wan..x kisah laa jika ia sekadar mimpi..tapi pertemuan dalam mimpi tu cukup bermakna buat angah..its been ages u have left me here..dh 7 tahun pown wan..rasa macam semalam wan masih lagi berada bersama angah..wan belai rambut angah..wan cter masa malayisa kena jajah dlu dengan jepun..wan cter betapa susahnyer hidup wan dulu..u taught me bahasa jepun..angah ingat lagi... "sakana bodo" it means ikan goreng...u taught me lagu jepun dulu...

miyoto okaino sor akete..
kiyo kuji suta kaku ka keyakeba..
chinchin nu saisi akrosoto..
si bao ao daro oyasima..
osahiro no asa good morning..


angah ingat lagi wan..every moment angah dengan wan masih lagi dlm kepala angah..even masa wan nak hembuskan nafas terakhir pown angah masih lagi ingat..tanggal 12/4/2003..mulut wan penuh darah...on that day jugak...hari terakhir angah dapat tidur sebelah wan..angah urut kaki wan buat kali terakhir..angah pakaikn baju untuk wan buat kali terakhir..angah borak2 dengan wan buat kali terakhir..angah bedakkan muka wan buat kali terakhir..angah tengok tv dengan wan buat kali terakhir..no wonder laa..angah rasa nak bersama wan je all the time masa hri 2..if possible wan nk masuk bilik air pown angah nk ikut..rupanya wan nak tinggalkan angah hari itu..



i've saw ur tears..bertahun-tahun wan tanggung derita..sakit kaki..mata kabur..wan demam..wan sakit perut yang disangkakan gastrik..rupanya ulser usus...kalau laa angah dh besar masa tu..punya kerjaya sendiri..angah dh bawak wan berubat..angah nak berbakti buat wan..kenapa laa wan tak sempat tengok angah berjaya..


angah kesal wan..sebab wan tak sempat makan lepat pisang yg wan nak tu..mak cik tu laa..kenapa laa dier x buat..sampai sekarang angah still rasa terkilan..n if angah makan lepat pisang..angah mesti teringatkan wan..angah mintak maaf wan..tak dapat bawakan lepat pisang yg wan nak tu..


angah rindukan belaian wan..segala nasihat wan..angah rindu sangat wan..u r the one yg akan picit kepala angah..melayan kerenah angah time angah demam..n sanggup dtg hospital melawat angah dengan keadaan wan yang sakit tu lepas jer angah selesai pembedahan..thank you wan..u r the greates grandmother i've ever had..i miss the moment masa org baru balik dri kelaut..orang hantar ikan kat umah..u r the one yg ajar angah jenis2 ikan..angah tengok wan siang ikan..bungkus then hantar kat umah nyang busu maimon..angah ingat waktu angah kne beli gula smpi 3 kilo..then wan bagi upah..tapi angah wat sume 2 ikhlas wan bukan sebab upah..all i did it bcoz i love u..i'm willing to do anything just 4 u..angah jugak rindukan time nak g skolh..u r the one yg akan panggil angah suruh mandi..takot2 aki sampai pastu angah kne marah sebab x siap lagi..how i miss that..


angah nak lagi urut kaki wan..angah nak lagi urut badan wan..angah nak tengok gerak khas sama2 dengan wan..angah nak lagi dengar cter yang sama daari wan..angah nak lagi tolong selimutkn wan waktu wan demam..angah nak tengok wan siang ikan..angah nak dengar suara wan..angah nak dengar wan melatah..ANGAH NAK WAN!!


kalau laa angah diberi peluang utk wat satu hajat..angah mohon sangat supaya wan dikembalikan..angah rindu wan sangat2...sebab wan je yg bgi 100% perhatian buat angah..wan jer yg bagi 100% kasih sayang buat angah..wan tak pernah marah angah..wan tak pernah tengking angah..wan tak pernah kecikkn ati angah..u r different..u r perfect...wan tak de tandingan..even mak pown x ley nk lawan wan...setiap kali angah dengar lagu avril lavigne-when you're gone..angah mesti teringatkn wan..n bila mak cik kelantan 2 datang..u will bought me something..baju yang wan belikn utk angah masih lagi angah simpan..even baju tu macam dh nk reput..tapi angah tetap nk simpan sebab tu laa barang paling berharga wat angah..


bulan puasa pulak nk dekat...lagi laa angah teringatkan wan..angah ingat lagi wan..waktu sahur..angah bangun2 jer sahur..makanan mesti dh terhidang...n hanya wan jer tahu selera angah mcm mana..angah makan mcm mana...angah suka lauk apa..angah suka air apa...n tempat angah sahur mahupun berbuka hanya sebelah wan..i miss that moment wan..


i love you wan..
i miss u wan..
i just need u now..

i wish u were here..



wan..angah doakan supaya roh wan dicucuri rahmat ALLAH..semoga wan ditempatkan di kalangan orang yang beriman..angah doakn juga wan ditempatkan di syurga wan..hanya doa jer yang mampu angah berikan buat wan..untuk berbakti secara fizikal sudah tidak diizinkan kerana kita masing2 berada di alam lain..angah rindukan wan..angah harap wan sihat di sana..angah harap wan dijauhkan dari azab kubur..angah rindukan wan..




al-fatihah buat wan~

No comments:

Post a Comment