Turut mencoret

Thursday, June 24, 2010

taraaaaa

goodbye cheras..goodbye desa baiduri..goodbye familia..goodbye friends...goodbye buncit..n most welcome KUALA PILAH..secara spesifiknya UiTM KUALA PILAH..


esok jumaat..gerak kuala pilah..thanks ALLAH..ayah dpt hantar..if ayah x hantar saya rasa macam something missing..yerlaa tengok orang lain sume mak n ayah hantar..suddenly saya dihantar oleh mak n abg sdare..x ke makan hati..ye2 saya faham..kalau laa ayah x dpt nak hantar masa 2 atas dasar kerja..outstation n etc...tapi mungkin jugak laa makan hati en..i need ayah laa masa 2...giler kau kalau ayah dengan dukacitanya kata x dpt nak hantar..



act tak habis lagi kemas...yerlaa...suku hati mcm x redha lagi nk g sana..sayang nak tinggalkan rumah in brackets family...sayang nk tinggalkan tv..sayang nk tinggalkan kegiatan online 24 jam..sayang nak tinggalkan katil..sayang nk tinggalkan all the fun kat rumah...sume2 laaa...tapi dalam masa yang sama excited nk jumpa kawan baru..wiewie..my roommate wannabe...tunggu aku babe..chooppp!! terbalek..aku tunggu kau babe..bawak beg plak mcm org nak lari dri rumah..kata cikgu anand (jurulatih plkn) beg orang nk pergi Mekah..haha..2 blum cmpur anak2 beg lagi..baju kurung sje lbey pde 10 pasang..stok mls nk bsuh tiap2 hari mcm nie laa...siap gosok skali dh..see betapa byk stok malas yg ade..



semalam husniyah sempat berada dalam dilemma sebentar..mana x nya...tiba2 dapat call dri kolej matrikulasi melaka..dapat sains tapi dua tahun..mahu x nyer...tbe2 nampak balik cita2 nak jadi veterinar..1st person yang saya cari..MAK!! mak cakap kalau dier,dier ambek UiTM tapi dier suh tanya kak lang..orang yg dh ade pengalaman msuk matriks...kak lang ckp..dier tak ley nk tlg decidekan 4 me..tapi dier ckp..if kluar blaja i've already got diploma kalau masuk UiTM..paling cikai pown ader diploma..nk cri kerja pown diploma laku..n bler nk smbung degree x byk sgt competition..BUTTTT!! kalau masuk matriks..kluar2 sijil bukan laku..n have 2 compete dgn budak2 stpm..diploma n budak2 matrik sndri utk further study kat U utk degree nanti..try tanya kak chik plak..pfffttt~~ jawapan yg sgt memberansangkan...BUAT ISTIKHARAH..hahaha...thanks babe..try tny mcm2 manusia including tonggek n some other people..n sume pown kasi opinion yg buatkan saya boleyh decide mana yang patut..thanks u guys..really appreciate that..last2 pilih UiTM...plus dh kenal budak2 kopilah..walaupn x semua..tpi dh mesra dgn mereka..sooooo UiTM DI HATIKU


bler dh nk msuk U nie..hidup lain..tak mcm masa sekolah..kawan2 lain..culture lain..environment pown lain..zaman sekolah..ader lagi org nk bebelkan kat kite..

-angah buat keje sekolah
-angah dh study belum?
-angah nanti nk makan hangat lauk..mak dh siap masak
-angah sudah2 laa online 2
-angah dh gosok baju sekolah belum?
-angah dh basuh baju belum?
-angah dh kapur kasut?
-angah dah salin jadual?
-angah nk bangun kul bper esok?
-angah dh solat belum?

tapi bler dh msuk U nanti..sume nk kne wat sendiri..cuci baju secara manual..tak de lagi rasa masakan mak..tak der lagi lagi nk dengar mak bebel sbb x wat kerja rumah..x derk lagi dengar mak ingatkan ttg solat..tak der lagi dengar mak suruh buat itu ini..tapi mak ader bagi byk pesanan..


-angah duk sne nanti jgn b'galak sangat
-angah duk sne nnti jgn ikt kwn sangat
-angah duk sne nnti jgn nk tido umah kawan
-angah duk sne nnti jgn x mkn pulak
-angah duk sne smbhyg jangan tinggal
-angah duk sne jaga diri elok2
-angah duk sne nnti x yah laa balek naik train
-angah duk sne nnti kne cergas sket


mak...aper pown nasihat mak..insyaallah angah ikut..aper angah buat angah akan sentiasa ingat mak..akan kusemat dlm ingatan segala pesanan mu..haha..*ayat nk skema je..

lepas nie no more tv..no more online 24 jam..study..study..study...


hurmm..per2 pown di kesempatan ini..


husniyah nak mohon maaf wat semua yg manusia yg kenal saya secara langsung ataupun x langsung...geng2 kopilah..here i come..




1 comment:

  1. hahaha... pesan dr aq pulak..


    ~angah...!! selamat berladang...!! wakakakaka..

    ReplyDelete