Turut mencoret

Friday, November 18, 2011

Tak sabar nak tunggu cik adik online
Nak tengok cik adik menggatal lagi


Jangan sampai cik adik makan maki eh? 
Heheh
Saya peramah 

Tuesday, November 15, 2011

SAYA BODOH DALAM SEMUA HAL!
PERANGAI SAYA MACAM BABI :p

Monday, November 14, 2011

Cuti Semester

Ternyata cuti yg sebentar nie memenatkan and best

3 minggu dekat Kuantan melayan kerenah Nur Adriana Batrisya ternyata menyeronokkan. Ada jer yang nk digelakkan tgok dia. Stiap hari ade je yang buatkan kita tersenyum even masa tu aku moody. Not in a good mood. Mungkin ini hikmah kehadiran Tisya di dunia nie kot. Hari-hari ader je perkataan baru bnda baru yang nk dia buat. Mak Ngah sayang Tisya sangat-sangat. Tisya janji yer jadi anak yang baik? Jaga mama Tisya tu elok2 nanti


After 3 weeks there balik laa kat rumah nie haa

Per lagi? jadi suri rumah sepenuh masa. Dari mengemas..membasuh..dan memasak.Owh and for d first time kasi pujaan hati makan my masakan..Kari Ayam..Hehehe..Katanya sedap..Ntahlah..Hehehe..


Erghh nothing much.

Kbye

Saturday, November 12, 2011

12.11.2011

Hey awak!
Yer awak lah Mohd Firdaus b Mohd Ali
Thanks for d day yer?

Semalam, Alhamdulillah everything is just fine. Let's start with a new life. I'm happy sangat-sangat. Awak buat saya ketawa,menangis, tersenyum. semuanya semalam


I love you sangat-sangat

Wednesday, November 9, 2011

Ya Allah lindungi hubungan nie Ya Allah
Tolong aku Ya Allah
Aku sayangkan hubungan nie 
Amin~




Tuesday, November 8, 2011

Motif kau delete wall post aku tapi tak dier nyer?
Test market lettewww 
Geli taww

Hukuman

Aku deserved it. Aku selalu alpa . Aku selalu ambik remeh je soal hati . Padan muka kau Husniyah 
:')
waiting till 12.00 a.m 
Firdaus abes kerja . Miss him loadssss

Monday, November 7, 2011

Aku takut



ku tahu kamu bosan, ku tahu kamu jenuh
ku tahu kamu tak tahan lagi
ini semua salahku, ini semua sebabku
ku tahu kamu tak tahan lagi

(jangan sedih, jangan sedih
aku pasti setia)

reff:
aku takut kamu pergi
kamu hilang, kamu sakit
aku ingin kau di sini
di sampingku selamanya
(jangan takut, jangan sedih
aku pasti setia)

repeat reff
aku ingin kau di sini
di sampingku selamanya
aku takut (jangan takut) kamu pergi (takkan pergi)
kamu hilang (wooo), kamu sakit
aku ingin (aku juga) kau di sini (bersamamu)
di sampingku (di sampingmu) selamanya

Whoa like seriously sentap bhaiii . Yerlaa sume nie memang salah aku kot . Aku yang buat everytink messed up . At the end aku yg rasa kau nk pergi dari hidup aku . Tapi d truth is kau tak kan pergi kan? Lyrics die sgt kena . And aku rasa menyesal sgt . Aku tahu kau tetap setia . Tapi rasa bersalah tu tetap menghantui aku seumur hidup aku . Kalau kau x derk dengan spe lagi aku nk gayut sume eh? Dengan sapa lagi aku nk kena sakat ngan orang Kuantan kalau kau dh x derk . Tak leyh hidup lah mcm nie . Boleh hidup kalau busy . Bila dh free . Mesti laa memories tu dtg balik kn ?


Untuk awak ;

- Thanks sbb takkn pergi dri hidup saya
- Thanks sebab masih setia kat sini
- Thanks sebab masih bagi sye peluang untuk berada dgn saya time susah senang nnti
- Thanks sebab masih bagi peluang untuk saya rawat luka tu 
- Thanks for not leaving me alone


- You are the best thing that's ever been mine , sayang 

Love you like a love song <3
Although byk bnda happened dlm hidup aku drastic gler lately nie. Tapi i'm glad aku ada kawan yang super duper baik. I love them . LOADS . Diaorang yang ada untuk aku selama nie. Dengar masalah aku n support aku selama nie. Even kenal kau orang bru jer setahun lebih tpi x bermakna byk bnda terbatas. Everytink seems x best kalau x bgtahu kauorang. Susah laa nk tpu kau orang. At the end , mesti kau orang tahu jugak. Case yg baru nie. Byk gler bgi aku pngajaran . Never lie ur 2nd heart , Jyeahhh~ Memang kasi impact yg sgt besar kat aku skrg nie. Aku dh x kuat melenting. Aku terima bnda seadanya . Sejuta maaf mungkin boleh diterima . Tapi nk lupakan tu memang susahkn . Tak per yang penting ketabahan dan kepercayaan tu masih ada walaupun susah  . Itu asas kebahagiaan . Alhamdulillah asas tu ada lagi . InsyaAllah akan kekal ada smpai bila - bila . Amin ~


Awesome people in Kuala Pilah

Saturday, November 5, 2011

Salam Korban

Selamat Hari Raya Aidil Adha 
:)

Friday, November 4, 2011

KAWAN LAMA

Thanks Nadatul sebab awak saya dapat jumpa long lost kawan yang hampir 8-9 tahun tak jumpa

- Jacinta

- Kishen
- Afif
- Farhatul


Sronok. Macam - macam cerita leyh share. Gila korang cheer me up hari nie 


Lots of love

Soal Hati dan Perasaan

Hidup tak menarik tanpa ada air mata, amarah, ketawa dan sebagainya. Tanpa mereka apa lah ertinya kehidupan.

Aku tak kisah walau mcm mne hidup yg aku tempuhi. Aku redha pada Illahi. Mungkin ini apa yang dirancangkan oleh-Nya. Mugkin dah ini nasib aku. Aku bukan manusia yang cukup sempurna utk semua orang. Aku tak ada kuasa untuk bagi keajaiban pada hidup seseorang. Aku adalah aku. Dan aku masih lagi belajar untuk jadi diri aku. Mungkin ramai yang cakap kenapa mesti ada hati dan perasaan kalau ia yang memusnahkan kita? Pernah tak terfikir kenapa ia dicipta? Sebab Allah tu nak kita rasa asam garam kehidupan. Susur galur pergerakan hati dan perasaan dalam hidup ni. Tiada yang sempurna melainkan-Nya. Aku bukan manusia yang baik dalam kehidupan aku. Sebab aku selalu menyakiti hati orang di sekeliling aku.

Aku manusia yang kejam:
- Sebab aku tak pernah fikir kan perasaan orang lain. Aku suka berkawan. Tanpa aku fikir soal hati aku yang ke-2. Kejamnya aku.

- Aku derhaka pada orang tua aku. Aku melawan. Aku pernah meninggi suara pada mereka. Tidak ke itu sudah cukup menjadikan aku anak derhaka. Sekali gus aku dah berjaya lukakan hati orang yang paling berjasa dan sayangkan aku sampai akhir hayat walau suatu hari nanti aku punya wang segunung, rumah emas, tv plasma dan sebagainya kan. Dan paling penting bila aku sudah ada keluarga sndri.Mereka lah yang akn tetap menyayangi aku hingga akhir hayat.Sampainya hati aku.

- Aku abaikan tuntutan agama. Solat ada rongak lagi. Mengaji tak tahap qariah. Selalu buat dosa. Tak habis-habis bergelumang dalam dosa. Dengki, mengata, tak bersyukur,lambat terima qada' & qadar. Apa nak jadi nie? MasyaAllah..Kejamnya akuuuuu!!

3 perkara nie dah cukup jelas aku nie kejam. Tapi sebenanrnya bukan ini yang aku nk kaitkan dengan title post aku nie.


SOAL HATI DAN PERASAAN 


Aku tak ada kuasa untuk mengawal hati dan perasaan manusia. Aku lemah. Kenapa eh? Aku selalu sakitkan hati orang? Kenapa aku macam ni? Padahal arwah Wan selalu pesan ;

" Angah, kita ni biar banyak buat baik. Kalau orang dengkikan kita. Kita jangan balas balik. Tak elok. Allah tak suka manusia yang ada hasad dengki ni. Sebab tu amalan syaitan. Biar apa pun orang nak buat kat kita. Asal jangan kita buat orang " - Wan

Mak pun selalu pesan benda yang sama. Tapi at the end kenapa mesti aku nk lukakan perasaan orang jugak. Berdosanya akuuuu!! Tak ikut amanah Wan. *sigh

Tapi kenapa banyak sangat hati aku nak kena jaga nie? Acane? Hati aku ni bila plak? Alaa.. Main baling-baling jerla..Wat sepak raga ke? Eyh tapi kalo macam tu tukar laa.. Main sepak hati. Walaweyyyy bestnyaaaaa! Mainan baru.patut take note untuk sukan olimpik akan datang.sukan sea pun boleh. Ishhhh.. Complicated nyerlaa soal hati-hati naik fade up gak aku pikir. Kadang-kadang biar dunia nie aku sorang je yg hidup. Dunia Husniyah. Senang aku sikit pun tak sentuh hati sapa-sapa.Tapi knp bila aku buat baik dengan hati orang. Hati aku orang khianat kan. Gila taww. Tak adil langsung mcm tu. Manusia gila kau. Cuba laa jadi insan sikit. Tu kan lagi mulia. Sikit - sikit nak jadi manusia. Complicated jadi hidup nie.



Hurmm nak bebel banyak pun tak guna. Cakap pun serupa masuk tlinga kanan kuar tlinga kiri. Manusia kan? Baik ada satu telinga je. Senang. Masuk je x kluar2 dah input yang dia dpat. Baru senang nk capai tahap insan.


*sigh

Sick of drama. Pentas hidup.

Thursday, November 3, 2011

May Allah with me
:'(
Takut laaa result esok. Aku takut tak dapat apa yang aku nak. And dapat apa yang aku tak nak .
Allah bless me please :'(
I need Your blessing

Wednesday, November 2, 2011

Aku tak mintak banyak Ya Allah
Aku tak mintak untuk Dekan
Hanya LULUS cukup bagi ku Ya Allah

Amin~