Turut mencoret

Tuesday, May 22, 2012



Try to feel it :')

Tuesday, May 15, 2012

Another great day

Alhamdulillah
Thanks Allah for another great day :)
Love thanks for another moment. Dapat jumpa kejap dekat rumah Wan nie semalam pun jadilh kan? PENGOBAT RINDU katanya :)
Another day breathing and sharing the same oxygen with families..love one..and this beautiful princess created by Allah named Nur Adriana Batrisya.
Adik dah besar dah tak nak tidur pakai buai. Adik dah besar nak nyanyi semua lagu orang besar.
Adik cuba menghafal lagu Bulan-bulan Islam *Alhamdulillah sejuk perut mama mengandung yer adik?
Adik dah besar nak tidur lewat jer..
Adik dah besar dah tahu apa itu pakwe
Adik dah besar sebab dah jadi mama pada patung-patung dia

Pendek kata ADIK DAH BESAR!

Alhamdulillah.Adik masih punya yg jodoh buat kami.Mampu melihat dia membesar.Mampu melihat dia berjalan.Mampu melihat dia bercakap.Mampu lihat segalanya.
Alhamdulillah
Thanks for this princess Ya Allah Ya Rabb :)

Saturday, May 12, 2012

Special dedicated to Mohd Firdaus

Thanks yer sayang :')
Thanks for every single thing. kita gaduh. kita baik. Kita bertumbuk-tumbuk manja gitu walau lebam jugak lah kan badan awak kena penangan tumbukan sulung saya ni. Kesian pulak sayang sorang ni. Minta maaf yer sayang. Janji buat lagi.. Hehe..Best oo dapat tengok muka awak tahan sakit macam tu.. Hoho. Maaf..maaf.
Owh and your mami dah mengaku dah anggap saya nie macam anak dia en? jangan harap nak menggatal lagi. HOHOHO..backup besar dah dapat. Siap laaa. Saya bukan kaki ngadu tapi sebab awak saya boleh jadi kaki ngadu baeeekkk punya.
Bunyi sedikit kejam kan? Tapi x perk lah. Asalkan kita bahagia. Berdua lebih baik kan sayang? Owh and tdi en? sje lah sye tgok gambar suami isteri yang dah tua-tua. Tak sabar ooo nak grow old with you/







Like this song :) will ya? will ya? haa yes you will? thank you yayang. :)
Yayang kalau awak dah sudi kan saya janji ;



Sepanjang hidup sayang :')

Sayang saya janji yer tak kan buat perangai. Tak kan buat degil . Tak kan buat per2 yang boleh datangkan kemarahan awak tu. Saya janji. Saya nak belajar jadi penyejuk mata and mata hati awak :)
Semua untuk awak tau yayang.

Sayang saya tak pernah rasa nak bercinta dengan seseorang sejauh nie. Tapi dengan awak, saya berjaya :)
I made it sayang!! I made it!!  Tak sangka ooo jauh jugak perjalanan kita nie.
Tipu lah kalau tak ada drama sepanjang tu kan? Drama air mata. Drama komedi. Drama aksi. Hahah
Kasihan lah awak dapat Kak Long macam saya nie. Haisshh nak buat macam mano iyer dok? Terimo jolah yoo jang oii..

Owh nie nak habaq maii sikit. Jaga saya tak susah mana eh. Bagi makan cukup dah selesai. Saya boleh tutup mulut dari pagi sampai malam. Hehe.. owh..owh and saya rindu nak makan kat Teppanyaki dengan awak macam hari tu. Per eh yang sye makan hari tu? The one that look alike wantan tu? Alaa x kisah laa.. Next time keluar makan tu eh? Kalau keluar ngan saya, wayang x derk pun x perk. Makan. Makan. Makan. Fuhhh heaven gila. HOHO. Teppanyaki. Johnny's. Chillis.. Carl's Junior. Kenny Rogers. Pizza. HAHA
Hambek kauu! Banyak gila..demand kejap mak tau nok..

Haa cakap pasal mak nok.. Rindu plak nak tgok awak m'bapok depan saya walaupun kadang-kadang naik meremang jugak bulu roma. Mintak jauh laki aku dari bnda ni. Nauzubillah~ Sebijik tau!! Mak Lang lah risau sekali awak jadi gitu. Lupa nak cter dia tanya saya. Firdaus buat gitu lagi? Kalau buat cubit dier. Kang lekat kang naya jer. Hamboii risau beno dier dgn awak eh? Tergugat jap nie. Ngeee~


Lagi satu aktiviti yang jaraaaaaaannnnngggg kita buat sekarang.
MEN'SNAP' GAMBAR BERSAMA-SAMA
Haa hambek kau bukan jer caps lock bold lagi dah tu. Dah lama ooo tak ambik gmbr sama-sama. Banyak gmbr lama jer. Nasib baik tak boring. Tunggu saya pakai handphone canggih sikit lah nak buat. HOHO.. Handphone sekarang biasa-biasa ajaa dong. Tapi saya ingat nak kurangkan ambik gmbr. Nak banyakkan rakam video. Senang sikit. Rindu bukak. Dapat dengar suara awak tu siap gmbr gerak-gerak lagi. Bukan apa. Senang sikit. Kang time saya boikot awak x nak cakap ke. At least ada jugak pengubat rindu *maluuu
Hehe..Apa awak ingat saya nie konon x nak b'cakap dengan awak seharian saya x rindu ke? Rindu tauu..
Kalau time gaduh tu konon tunjuk degil tak nak message.tak nak call..sekali handphone berbunyi berlari kau cari handphone. Padahal tahu message jer pun yang masuk. Dalam hati b'bunga-bunga tapi kat muka b'kedut-kedut tak nak tunjuk happy padahal awak bukan nampak punnnn..sekali bukak-bukak CelcomOffer. Rasa nak maki jerrr Celcom. Time nie jugak laa nak ganngu emosi orang.Last-last message awak berjaya jugak masuk..lega hati yang tengah gundah gulana. Yang bagai pungguk rindukan bulan nie. Ngeee~ *habis kantoi semua cerita. Jangan nak senyum sangat laaa kan?

Owh and wakk saya bukan x suka awak main gitar depan saya. Saya suka. Tapi kalau saya tak bagi tu. Itu maknanya saya cuma nak ada sedikit ruang untuk kita bercerita. berborak. bergelak ketawa. Kalau saya dah buntu sangattttt saya suruh awak main gitar. Ehemmm~ Tahu dah tgah aim gitar putih tu. Kerja elok-elok.Berjimat dan menyimpan juga perlu tau sayang? Ngeee


Owh 12/5 nie saya anggap celebration untuk anniversary kita yang ke 2 tahun 4 bulan. HEHEH
Thanks yer sayang. I love you extravaganza punya babeh.heheh
And you know what walaupun kita baru je tak jumpa selama 4jam 30 minit. *kira-kira sendiri jer nie.bajet jer* tapi saya rinduuuuu sangat kat awak. Next time keluar lagi ye? InsyaAllah


Pesanan untuk awak :
- kerja rajin-rajin
- jaga makan minum
- jaga kesihatan
- tidur biar cukup
- jangan bangun lambat-lambat sangat
- rajin-rajin tolong mami
- jangan lupa bagi duit belanja kat mami n baba
- simpan duit elok-elok
- jangan rendah diri sangat
- ingat rajin kita usaha benda baik lagi banyak ganjaran Allah bagi
- Jangan lupa Allah
- Jangan lupa suruhan Dia
- Jangan menggatal
- Jaga diri tu selalu
- Yang terakhir jangan lupa saya selalu :)

Sayang awak sangat-sangat tau yayang


Yayang nie plak gmbr yang sye curi-curi ambik





Handsome yayang saya nie. Ngee~

I love you yayang <3




Monday, April 30, 2012

Just because i am 20 doesn't mean that budak bawah-bawah boleh pijak kepala.give them space untuk m'besar.belajar hidup susah and risau.kalau semua nak depan mata.tak pernah kenal susah.smpai bila2 tak grown up dude.

Friday, April 27, 2012

Macam bagosss
Daaa
*sigh

Tuesday, April 10, 2012

Tak boleh dah ker nak cakap elok2 dengan aku?
Tak perklh mungkin bila aku dh x ade stu hari nnti baru nanti orang hargai

Monday, April 2, 2012

Langit tak selalunya biru..Siang tak selalunya panas..

Monday, March 5, 2012

People i'm afraid to lose the most


Parents
Mr.Abdul Mutalib b Hassan & Mrs. Rosimah binti Abdul Rahim
Thanks for giving me loadssss of love. i love u both
Tme kaseh yg x t'hingga sbb kasi makan smpai sihat giler mcm nie. takot Angah sakit. takot itu takot ini.tme kaseh laa utk semuanya. 

Mohd Firdaus bin Mohd Ali

I love you as much as you love me even more than that. sorry for hurting you these few days. gonna be insane without you by my side. i love you more than you ever know. thanks for being with me for about more than 2 years.

Sunday, February 5, 2012

Please be my forever

Life can be so hard
And life can be so easy

Kejap kita kat atas kejap kita kat bawah
Mula kita senang lepas tu kita susah
*sigh

Yaa kita dpt byk ujian lately.Tiba-tiba saya dapat nasihat.And saya nk awak tahu.Orang tua mana yang tak nak yang terbaik utk ank mereka?owh and saya nak awk lah yang terbaik untuk saya :'(

It's an advise.saya terima.ada betulnya.mungkin orang tua saya risaukn saya.bukan mungkin tapi ya.mereka risaukn saya.utk melepaskan seorang ank perempuan yang selama nie di depan mata mereka.yang menjadi tanggungan mereka.ke tangan lelaki yang bakal bergelar suami utk ank dier bukan mudah.

semua manusia akn lalui tu stu hri nnti.hari nie hari mereka rasa bnda tu.esok lusa kita.utk membentuk seorang ank perempuan bukan mudah.dan bila masa utk melepaskn mereka.mestilah mereka nak ank mereka di tangan yang selamat n selesa.

saya usaha utk jodoh nie.saya jaga InsyaAllah.
saya harap awk pn mcm tu.InsyaAllah


Ayah~ i'll do my best for my future.InsyaAllah i'll make a very good decision.and InsyaAllah i'll not feel regret about it.


Saturday, February 4, 2012

memang ader sedikit rasa cemburu tatkala melihat semua orang tgh sibuk plan nk dirikn rumah tangga.dah tunang bagai.tipu bila kata aku x cemburu.ntah lah kenapa dh bighoh sangat.dulu time sekolah dok selok pun nak couple bagai.after met Mr.Right rasa mcm nk kahwin. ;p
*sigh
pastu mula terdetik kat hati.kenapa lah kita orang nie ditakdirkn jumpa awl sangat?sebab bukan waktu yang cukup sempurna for me nk dirikan rumah tangga bagai.duit tak derk.belajar pun x habis lagi.pointer pun kejap naik kejap turun.masa depan x nampak lagi hala ke mana.beghase nak kawen.itu lah kekurangan yang ade pada aku sekarang.
*sigh
kalaulah jumpa time-time umo dh 24 ke dh ader keje ker.confirm.tak yah tggu lama-lama dah bercinta.terus kahwin.haa bercinta lah masa tu kalau nak bercinta.tapi nak wat mcm mne.dh suratan jumpa 2 tahun lepas.nak wat mcm mne.trima n jaga.

sebagai manusia aku patut usaha untuk jodoh aku.InsyaAllah jika ini jodoh aku.aku jaga~ :')

Friday, January 6, 2012



love you sayang

Monday, January 2, 2012

2012

Kinda too late but who cares





Goodbye 2011
Hope to meet you again but nahhh never meet you again
You are one of my great year 
Loadssss of things happened in you
But never look back
I will be missing you 2011