Turut mencoret

Sunday, February 5, 2012

Please be my forever

Life can be so hard
And life can be so easy

Kejap kita kat atas kejap kita kat bawah
Mula kita senang lepas tu kita susah
*sigh

Yaa kita dpt byk ujian lately.Tiba-tiba saya dapat nasihat.And saya nk awak tahu.Orang tua mana yang tak nak yang terbaik utk ank mereka?owh and saya nak awk lah yang terbaik untuk saya :'(

It's an advise.saya terima.ada betulnya.mungkin orang tua saya risaukn saya.bukan mungkin tapi ya.mereka risaukn saya.utk melepaskan seorang ank perempuan yang selama nie di depan mata mereka.yang menjadi tanggungan mereka.ke tangan lelaki yang bakal bergelar suami utk ank dier bukan mudah.

semua manusia akn lalui tu stu hri nnti.hari nie hari mereka rasa bnda tu.esok lusa kita.utk membentuk seorang ank perempuan bukan mudah.dan bila masa utk melepaskn mereka.mestilah mereka nak ank mereka di tangan yang selamat n selesa.

saya usaha utk jodoh nie.saya jaga InsyaAllah.
saya harap awk pn mcm tu.InsyaAllah


Ayah~ i'll do my best for my future.InsyaAllah i'll make a very good decision.and InsyaAllah i'll not feel regret about it.


Saturday, February 4, 2012

memang ader sedikit rasa cemburu tatkala melihat semua orang tgh sibuk plan nk dirikn rumah tangga.dah tunang bagai.tipu bila kata aku x cemburu.ntah lah kenapa dh bighoh sangat.dulu time sekolah dok selok pun nak couple bagai.after met Mr.Right rasa mcm nk kahwin. ;p
*sigh
pastu mula terdetik kat hati.kenapa lah kita orang nie ditakdirkn jumpa awl sangat?sebab bukan waktu yang cukup sempurna for me nk dirikan rumah tangga bagai.duit tak derk.belajar pun x habis lagi.pointer pun kejap naik kejap turun.masa depan x nampak lagi hala ke mana.beghase nak kawen.itu lah kekurangan yang ade pada aku sekarang.
*sigh
kalaulah jumpa time-time umo dh 24 ke dh ader keje ker.confirm.tak yah tggu lama-lama dah bercinta.terus kahwin.haa bercinta lah masa tu kalau nak bercinta.tapi nak wat mcm mne.dh suratan jumpa 2 tahun lepas.nak wat mcm mne.trima n jaga.

sebagai manusia aku patut usaha untuk jodoh aku.InsyaAllah jika ini jodoh aku.aku jaga~ :')